16 d’oct. 2012

Recomanació: Los enamoramientos. Javier Marías

Madrid: Alfaguara, 2011

L’ última novel·la de Javier Marías (Madrid, 1951) ens ofereix, de nou, un magnífic exercici literari. Una acurada prosa, una bona línia argumental i una dosis adequada d’intriga ens deixa atrapats en les seves pàgines.

Luisa es queda vídua d’una manera inesperada i, aparentment, casual. La mort del seu marit origina una sèrie de canvis en les vides de diverses persones. Un efecte dominó que ens porta a plantejar-nos una cadena de reflexions sobre la vida i la mort, sobre el desig de fer tornar als nostres morts més estimats, sobre la supervivència  i les experiències vitals de l’ésser humà.

Les tristors d’alguns esdevenen les alegries d’altres, també és possible el camí invers... En tot aquest món de reflexions arribem a conclusions que no voldríem exposar davant de ningú ... de vegades és una sort que els nostres pensaments i desitjos més íntims no tinguin cap mena de testimoni.

Una novel·la exigent amb el lector i extremadament generosa alhora. Una exposició acurada de les nostres emocions més íntimes amb un domini excepcional del llenguatge. Un excel·lent motiu per descobrir a Javier Marías (Madrid, 1951) o per continuar enriquint-nos amb un dels escriptors més renovador i reconeguts dins el panorama literari europeu.  

  

Cap comentari:

Publica un comentari