12 de set. 2012

Recomanació: Una lectora poc corrent. Alan Bennet

Empúries, Anagrama, 2008

La reina de la Gran Bretanya Isabel II prefereix llegir a regnar!
Quant la casualitat faci que la reina es trobi dins el bibliobús de Buckingham, i conegui a Norman, ja no hi haurà marxa enrere i la seva passió lectora es despertarà i es tornarà frenètica. Norman passarà de ser ajudant de cuina a conseller lector de sa majestat.

La reina recomana llibres als seus súbdits, ja no parla de coses banals amb els ciutadans que es troba al llarg de les seves visites, els posa en un compromís perquè els pregunta per la seva lectura preferida, i ningú sap què dir.

Sa majestat està distreta, el seu vestuari ja no està tan perfecte com abans, les arracades no li quadren amb les sabates i el vestit no li fa conjunt amb el xal. Ara a més a més es dedica a escriure notes a una llibreta. Tothom a palau comença a pensar que es fa gran i que li balla el cap, i la relaxació i certa laxitud s’instal·len a palau. Serà un fulminant comiat a un cambrer per una mirada indiscreta a la seva llibreta allò que farà que tots es tornin a quadrar davant del seu pas i reconeguin el seu poder majestàtic.

El conseller reial pren una decisió radical, acomiadar a Norman i enviar-lo ben lluny ja què el considera una mala influència. Així ella va deixant el seu hàbit lector per la nova faceta escriptora. Sembla que tot torna a la normalitat.

La reina ha pres una decisió i la vol donar a conèixer a tots els consellers que ha tingut al llarg de la seva vida. Serà que vol deixar la lectura?

Cap comentari:

Publica un comentari