13 de jul. 2012

"Jo recomano" Lídia Heredia

Aquest curs lector hem tancat el cicle "Jo recomano" amb la Lídia Heredia, que ha volgut compartir les seves lectures preferides amb els lectors del Prat.

La periodista ha fet un petit recorregut al llarg de la seva vida a través dels llibres, començant des de la biblioteca de l'avi, un gran lector que sempre li deia “quan llegeixis Shakespeare ja ho hauràs llegit tot”. Però ella no va començar pel gran dramaturg anglès, sinó que com a referència a la seva infantesa lectora ens parla de “Sin noticias de Gurb” com un llibre divertit, fàcil de llegir i que obre les portes a seguir llegint en general i a sentir un cert interès per capbussar-se en el món del seu autor, Eduardo Mendoza. Qui no s’ha trobat rient sol amb la història d’aquest extraterrestre disfressat de Marta Sánchez?

A continuació la Lídia fa un salt i ens posa damunt la taula un dels grans clàssics, “Crim i Càstig” referència obligada de la literatura universal i que molts joves s’hi han d’enfrontar en la seva etapa estudiantil. Es una referència sobre com escriure una novel·la i que marca l’evolució lectora de molts d’aquests estudiants.

Continuant pel camí bibliogràfic que ens marca la nostra convidada fem una parada en els llibres que tracten sobre les dones, “24 hores en la vida d’una dona” “Olive Kitteridge” i " L'acabadora” són les tres obres que la Lídia ens recomana. Crida especial atenció aquest darrer títol, una obra molt especial que tracta temes molt profunds entre la relació d’una filla i la seva mare, però també i sobretot sobre els vius i els morts i el moment del traspàs.

Per acabar una novel·la que reflexiona de forma satírica sobre l'escalfament global, un tema complex, poc esperançador tal i com es succeeixen els esdeveniments i per tant un bon tema per prendre amb humor.

Si us han agafat ganes de llegir tots aquests llibres com em va passar a mi escoltant a la Lídia Heredia aquí teniu la bibliografia complerta:

DOSTOIEVSKI, Fiódor. Crim i càstig.
MENDOZA, Eduardo. Sin noticias de gurb.
STROUT, Elizabeth. Olive Kitteridge.
DOCTOROW, E.L. Homer i Langley.
MACEWAN, Ian. Solar.
MURGIA, Michela. L'acabadora.
MUNRO, Alice. Massa Felicitat.
ZWEIG, Stefan. 24 hores en la vida d'una dona

Cap comentari:

Publica un comentari