1 de juny 2012

Activitats educatives a la ciutat

Durant aquestes darreres setmanes s'han succeït a la ciutat tot un seguit d'activitats que complementen la tasca educadora que es realitza als centres educatius. Destaquem alguna d'elles.

Els dies 17 i 18 d'abril l'autora local Rosa Ribas va visitar l'alumnat d'alguns centres d'educació secundària de la ciutat.  

Aprofitant una estada de Rosa a Barcelona, l'alumnat de l'Institut Ribera Baixa, l'escola Mare de Déu del Carme, i de l'Institut Estany de la Ricarda va tenir l'oportunitat de plantejar-li qüestions sobre si les seves novel·les es basen en experiències reals,  sobre com crea els seus personatges, o com s'ho fa per crear una novel·la a "quatre mans" com la que està creant en col·laboració amb una altra escriptora. Durant unes estones va  compartir amb l'alumnat el seu procés de creació literària i ens ha permès testar una miqueta aquest món fantàstic.  Rosa és un referent reconegut a la ciutat i sempre que pot participa de manera totalment voluntària en la vida educativa i cultural de la ciutat. Gràcies Rosa!

Podeu veure la gravació de la visita de la Rosa Ribas a un institut de la nostra ciutat
  http://vimeo.com/29142800   El passat 23 d'abril, dia de Sant Jordi,

Al matí, a la plaça de Vila, varem celebrar Micro Obert a les escoles, organitzada pel departament d'Educació i de Cultura, amb la col·laboració dels membres de la Fàbrica de Contes, en la que varen participar prop de 330 nenes i nens de cinc escoles de la ciutat ens han fet gaudir amb unes molt bones lectures i recitats de contes, poemes i narracions escrites per ells mateixos i per autors reconeguts.

Va ser una festa de les escoles i la lectura així com un espai de convivència i participació.
 
L'alumnat de 6è i 5è de l‘escola Sant Jaume ens varen presentar un repertori de descripcions, contes i poemes.
A continuació l’escola Joan Maragall representada per l’alumnat de 4t i 6è va llegir poemes de Joan Maragall i també d'altres elaborats per ells mateixos sobre la ciutat.
Seguidament l’alumnat de 5è de l’escola La Seda ens va llegir contes i poemes de creació pròpia i presentats als Jocs Florals del centre. Els més petits dels participants, 1r i 2n de l’escola Mare de Deu del Carme van llegir amb veu clara els seus poemes dels Jocs Florals així com de Lola Casas i Joan Amades.

La darrera escola ha estat Nostra Senyora del Mar amb la presentació d’un “Rap de la poesia” i de diversos contes i poemes llegits per l’alumnat de 5è.
L'alumnat de 6è ens van obsequiar amb la ballada de la sardana La Festa Major del Prat que van haver de repetir davant les peticions i aplaudiments del públic, i que prèviament havien treballat a classe gràcies a la col·laboració dels Amics de la Sardana.
Una magnífica cloenda per a un acte fresc, senzill i brillant.

Felicitats a tothom!!!

Veieu algunes fotografies realitzades durant l'activitat   http://www.flickr.com/photos/37750139@N06/sets/72157629947862027/with/7135211381/

També podeu veure imatges a través de

A dins dels centres educatius també s'ha celebrat la jornada amb múltiples activitats culturals.

A tall d'exemple, l'escola Can Rigol ens ensenya les activitats realitzades en el marc de la setmana cultural celebrada del 23 al 27 d'abril. Entreu al web i gaudiu del resultat d'aquest treball fantàstic  http://canrigol.es/videos-f.php#setmana-cultural-abril-12

L'escola Joan Maragall ha celebrat el Sant Jordi amb molta il·lusió. Els nens i les nenes de Parvulari han representat “La llegenda de Sant Jordi”, la princesa, el cavaller Sant Jordi i el drac, els tres titelles que tant cuida la Mª Àngels dins dels contes de la Biblioteca de l’escola. Les mares i pares de l’AMPA van preparar un plafó de fusta  d’un castell molt i molt maco.

El passat  27 d’abril de 2012 es va celebrar la festa de fi de la segona temporada del projecte Ink out. Com sabeu el projecte va néixer a partir del club de lectura per a joves i s'ha configurat com una experiència pionera i experimental que implica la participació dels joves a través de les xarxes socials. L'Òscar Solsona proposa temes de debat a través que micro videos que penja al bloc de la sèrie audiovisual,  en què els protagonistes són joves estudiants de la ciutat. Els joves participen a través del mateix bloc i també a través del facebook. Ara a descansar, i a l'octubre endavant amb la 3a temporada de Ink out!

Podeu entrar a veure els microcapítols  http://inkout2.tumblr.com/

Enhorabona a tothom!

  

Cap comentari:

Publica un comentari