4 de maig 2012

Sant Jordi a la Plaça de la Vila


La programació del dia de Sant Jordi a la plaça de la Vila va comptar amb la participació de les escoles, els escriptors pratencs, una sessió de contacontes, la celebració dels 10 anys d'aniversari d'El Prat Ràdio i la popular ballada de sardanes amb la colla Amics de la Sardana del Prat.

Des de les 10 hores i fins les 12 h la plaça es va omplir d'infants de 4t a 6è de primària de l'Escola Mare de Déu del Carme,  l'Escola Joan Maragall, La Seda, l'Escola Sant Jaume i l'Escola Nostra Senyora del Mar que van participar en la lectura de textos i poemes que havien treballat a l'escola.
Els personatges del grup La Fàbrica de Contes del Centre de Normalització Lingüística van estar presentant els alumnes i donant suport en l'organització de l'acte.


A partir de les 12 hores, i com ja és habitual, El Prat Ràdio, que estava retransmetent en directe el programa Planeta Prat des de la plaça, va pujar a l'escenari a entrevistar a escriptors pratencs que han publicat obra aquest darrer any, entre els quals hi havia la Rosa Mayol i la Purificació Hernández, el Carlos Sabarich, en Joan Lluís Ferret i  representants del llibre col·lectiu Cops amagats
(Jordi Macarulla, Marga Gómez , Carles Estrada i Antoni Garcia Vega). Com a novetat es va entrevistar també als moderadors del club de novel·la fàcil en català (Anna Balañà i Miquel terré), el moderador del Club de lectura Casa de Andalucía (Juan Antonio Pérez Rabaza) i el moderador del club de lectura "Zen lletres" (Xavier Estany).


A les 17.15 hores els més petits van poder gaudir de L'Hora del Conte amb l'Anna Garcia, que va explicar "Contes de cavallers i princeses", mentre el vent bufava de valent i el cel amenaçava pluja

El temps va aguantar i El Prat Ràdio, a partir de les 18 hores,  va poder celebrar el seu 10è aniversari amb les actuacions dels grups musicals Escrig&chica, i Xavi Alías acompanyat d'en David Faure.

Cap a les 19 hores la colla Amics de la Sardana va donar pas a la tradicional ballada de sardanes en aquest dia tan assenyalat.


Durant tot el dia es van alliberar 100 llibres per tota la ciutat. La Biblioteca Antonio Martín va coordinar aquest alliberament, i va comptar amb la participació dels dos centres cívics de la ciutat i d'El Lloro.

Cap comentari:

Publica un comentari