22 de maig 2012

Ruta literària: El pont dels jueus
Dissabte 12 de maig, els participants dels clubs de lectura del Prat vam tenir ocasió de trobar-nos i “faire de la connaissance” que dirien els francesos, dins del marc de la sortida literària anual que organitza el Pla de Foment de la Lectura del Prat.
Aquest any la proposta era recrear els escenaris de la novel·la El pont dels jueus de Martí Gironell, a Besalú, amb el mateix Martí fent de guia.

La trobada es pot resumir en tres paraules: BE-SAL-Ú.

BE: la visita va ser un èxit a nivell infraestructura. Els membres dels clubs (42 en total) van ser puntuals com un rellotge suís, el clima ens va acompanyar, el trajecte sense entrabancs (ningú ens vam marejar, ni vam caure, ni ens vam perdre). Tot va anar .

SAL: gràcies a tothom es va crear un ambient distès i acollidor. Vam disfrutar de  bona companyia, fins i tot aquells que no es coneixien entre si van fer grupets i se’n van anar a dinar junts; bon àpat als restaurants de la zona; panoràmiques increíbles del Pont de Besalú i temps d’esbarjo després de les explicacions històriques i literàries. O sigui, la SAL de la vida.

Ú: d’únic. Un privilegi comptar amb el Martí Gironell, nascut a la vila, com a guia i escriptor . Ens va descobrir els racons més interessants de Besalú, la plaça Major, el call jueu, el monestir de Sant Pere i l’estrella de la jornada, el Pont, amenitzant-lo tot amb la lectura de fragments del seu llibre. Al finalitzar, va signar exemplars i va posar per la foto de grup. Una oportunitat Única que, tant de bo, es pugui repetir.

Cap comentari:

Publica un comentari