6 de febr. 2012

"Jo recomano" Flavià, Vilarasau i Boixaderas al Cèntric Espai Cultural

Més imatges:
http://flic.kr/s/aHsjyASgmv

Avui dilluns 6 de febrer a les 19 hores, ens visita l'actor Jordi Boixaderas al Cèntric Espai Cultural, dins del cicle "Jo Recomano" que consisteix en convidar a personatges coneguts de l'àmbit cultural perquè comentin els seus llibres preferits i ens desvetllin les seves aficions secretes.

Durant el darrer trimestre del 2011 també vam poder conversar amb el monologuista i presentador Carles Flavià, i la reconeguda actriu Emma Vilarasau.Carles Flavià ens va visitar el 20 d'octubre passat. L'actor, amb el seu especial sentit de l'humor irònic, ens va parlar de les diferents etapes de la seva vida a partir de les lectures més representatives. Començant per l'etapa de la infància ens va recomanar Les aventures de Guillem Brown de Richmal M Crompton, i en destacà l'esperit rebel del protagonista, com a actitud imprescindible davant la vida. En l'adolescència, l'impressionà l'Evangeli, en un període en el que decidí ordenar-se capellà. Més tard deixà aquest ofici i des d'una visió paròdica i humorística rellegí aquests textos sagrats en el seu espectacle "El Evangelio según Carles Flavià". En aquesta nova etapa l'influencià la filosofia vitalista de Nietszche.
L'últim llibre que va recomanar va ser El secreto de las fiestas de Francisco Casavella. En el llibre de Casavella, gran amic de Flavià, l'actor torna a trobar en el protagonista aquesta actitud atrevida i transgressora que tan recomana com a model de vida.

Emma Vilarasau ens va visitar el 28 de novembre. Va venir carregada de propostes literàries que va compartir amb un públic atent, que la va correspondre amb altres recomanacions i amb preguntes relacionades amb la seva trajectòria professional.

Els llibres de capcelera de l'actriu han estat:

- Tota l'obra de John Irving i Shakespeare

- Margueritte Yourcernar
Opus Nigrum
Memorias de Adriano
Fuegos


- Jose Luis Sampedro
Octubre,octubre
La vieja Sirena


- Mercè Rodoreda
Mirall Trencat
El carrer de les camelies
Contes
- Víctor Català
Solitud
Drames Rurals Caires vius


- Roberto Cotroneo
Si un matí d'estiu un nen

- Antón P. Chéjov
Cuentos

- Stefan Zweig
El món d´ahir

- Alice Munro
Demasiada felicidad

- Iris Murdoch
Amigos y amantes
El mar, el mar


- Paul Auster
El libro de las ilusiones
Sunset Park
Un hombre en la oscuridad
Invisible
- Douglas Kenedy
En busca de la felicidad

Per acabar la xerrada, va recomanar les seves darreres lectures: el Jo confesso, de Jaume Cabré, i LLibertat, de Jonathan Franzen.

Cap comentari:

Publica un comentari