19 d’abr. 2011

III Jornada de Foment de la Lectura al Prat de Llobregat
El passat 31 de març es va celebrar la 3a Jornada de Foment de la Lectura al Cèntric Espai Cultural. Aquesta edició s'ha organitzat al voltant de dos eixos centrals: la recerca de relació i sinèrgies amb projectes de foment de la lectura que actuen en altres àmbits i indrets del món, i l’evolució del Pla durant darrer any.

El primer eix es va tractar en el bloc del matí, gràcies a la intervenció de l'escriptor i gestor cultural Sebastià Alzamora, especialista en programes de foment de la lectura, i l'explicació de 4 experiències dins l'àmbit educatiu i cultural.

Elisa Yuste va explicar els projectes de promoció de la lectura del Centre Internacional del llibre infantil i juvenil de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez; Carme Fenoll, va fer un repàs del treball de la Biblioteca de Palafrugell amb diferents agents del poble per estendre la lectura, i Rosa Tauste i Loli Castillo, van explicar el projecte "La lliga dels llibres", un campionat amb força anys de trajectòria en què hi participa l'alumnat de 5è de primària de les escoles de la ciutat.

Al bloc de la tarda es van donar a conèixer 5 experiències de l'àmbit pratenc que han esdevingut motor de canvi social a la ciutat: el club de lectura "Bviendo Letras", les activitats al voltant dels clubs de lectura, el projecte Ink-out, un club audiovisual-literari per a joves, el Projecte Escena, d'introducció del teatre als instituts, i els cicles d'activitats de foment a la lectura iniciades amb l'obertura del Cèntric Espai Cultural.

A la Jornada van assistir al voltant d'unes 100 persones de diferents àmbits: membres i coordinadors de clubs de lectura, comunitat educativa (directors, cap d'estudis, responsables de biblioteca escolar, membres d'AMPAS), tècnics de cultura i educació, escriptors i poetes, llibreters, bibliotecaris i arxivers, membres d'entitats, lectors i altres persones que treballen professionalment o voluntària en el món del foment de la lectura a la ciutat.

En uns dies, penjarem el relat de la jornada, perquè puguis recordar alguns moments.

Cap comentari:

Publica un comentari