14 d’oct. 2009

A llegir en família...arriben les Maletes Viatgeres!

La Regidoria d'Educació va lliurar la setmana passada Les Maletes Viatgeres a tots els centres educatius del municipi. Al llarg del curs 2009-10 aniran passant durant una setmana pels domicilis de totes les famílies de l'alumnat dels grups classe de P5 d'educació infantil. S'han preparat quatre maletes amb títols diferents per tal de poder intercanviar-les després entre les escoles de la mateixa zona.

El projecte s'emmarca dins del Pla Educatiu d'Entorn i ha estat elaborat conjuntament amb la Biblioteca Antoni Martin i les responsables del grup de Biblioteques escolars del Prat.

Els objectius del projecte són els següents:

- Promoure el gust per la lectura tant en els infants com en les seves famílies.
- Conscienciar les famílies de la importància de llegir amb els seus fills i filles per ajudar-los en la seva formació i creixement personal.
- Establir lligams entre famílies i escola.
- Afavorir la relació de plaer amb els llibres i la relació mares/pares-fills/filles.
- Guiar les famílies en la selecció de títols sobre temes d'interès (alimentació, desenvolupament, normes, educació, jocs, llenguatge i psicologia)
- Guiar els pares i mares en la selecció d’obres adients per als seus fills i filles.

Els llibres que contenen les maletes són per deixar volar la imaginació, per aprendre coses noves, per gaudir de la lectura i de les il·lustracions, per reflexionar i fer-hi comentaris. A més, l'equip de la Biblioteca Municipal Antoni Martin ha recollit dues Guies de lectura amb altres títols infantils i lectures que ajudaran a les famílies en l'educació dels seus fills i filles.

Cap comentari:

Publica un comentari